8 lucruri din topul preferintelor angajatilor


Avans si lichidare! Program 7-15, cu pauza de masa o ora! Condica! Suna old school, nu? Da, asa este, suna old school pentru ca este programul dupa care functionau parintii nostri. Acum, insa, lucrurile s-au schimbat drastic. Exista alte asteptari, alt mod de lucru, lucrurile se schimba cu viteza luminii, de aceea este foarte important sa ne adaptam. 

Unul dintre aceste aspecte care se cer a fi adaptate, modificate, este oferta de lucru pe care angajatii o primesc  de la angajatori. Conform unui studiu realizat deAsociatia de Management a Resurselor Umane, se vad schimbari drastice in mentalitatea celor care-si cauta un loc de munca, una dintre ele fiind, surprinzator, cea legata de bani. Angajatii de astazi se gandesc mai putin la aspectul financiar si mai mult la timp liber, asigurari medicale, cursuri. Sa vedem care sunt, asadar, cele mai importante 8 beneficii pe care angajatul de astazi le asteapta de la angajatorul lui.

 

  1. Asigurari medicale si de wellness

 

Abonamentul la clinica medicala, servicii de wellness puse la dispozitia angajatului de catre angajator, iti suna cunoscute aceste beneficii. Exact! Sunt cele despre care vorbeam la inceput, in care iti spuneam ca beneficiile bat, uneori, oferta financiara. Succesul acestei proceduri este demonstrat si de numarul tot mai mare de abonamente medicale cumparate pe numele angajatilor si numarul tot mai mare de pacienti veniti din zona corporate.

 

  1. Fonduri de economisire si pensionare

 

Astazi, parca ma mult decat oricand, angajatii sunt interesati de ce o sa se intample cu ei la momentul pensionarii, de aceea interesul lor este foarte mare vizavi de grija pe care o au angajatorii pentru viitorul lor. Asadar, fondurile de economisire si pensionare sunt aspecte intens discutate de cele doua parti.

 

  1. Concediu platit

 

Concediul platit a devenit, iata, un obiectiv pentru multi dintre angajati. Deschidere exista si din partea angajatorilor care au inteles ca un angajat odihnit si multumit din punct de vedere financiar este mult mai productiv decat unul care a obosit gandindu-se la ziua de maine. 

 

  1. Preventie si rasplatire

 

Pare greu de crezut, dar exista angajatorii care ofera beneficii angajatilor care nu fumeaza sau celor care si-au propus sa se lase de fumat, spre exemplu. La modul general, spun ca angajatorii bat moneda pe preventie si pluseaza aici pentru ca inteleg beneficiile pe termen lung. Ce primesc angajatii? Discounturi la diverse cluburi de wellness, la diverse bonusuri sau asigurari suplimentare.

 

  1. Program flexibil

 

Angajatorii au inceput sa ceara tot mai des un program de lucru flexibil, fie ca vorbim despre program de lucru remote sau de flexibilitate in munca la birou. Exista o dorinta foarte mare de a balanta echitabil timpul de lucru cu timpul liber sau cel petrecut cu familia.

 

  1. Dezvoltare in cariera sau personala

 

Cursurile de dezvoltare profesionala sau personala au devenit beneficii care se incadreaza foarte bine in oferta pe care o primesc angajatii de la angajatori. Daca pana mai ieri studiile erau posibile numai in institutii de invatamant si angajatorii se asteptau ca oamenii pe care ii plateau sa stie sa faca tot, acum acestia sunt dispusi sa plateasca studii pentru cei pe care ii au in lista de salariati.

 

  1. Calatoria in scop de afaceri

 

Touche. Fix aici este Coplex. Sa nu zici ca nu ti-am spus. Calatoria in interes de serviciu a devenit un task tot mai cautat de catre cei care-si cauta un loc de munca. Aplicantii cauta sa faca parte din echipa unei companii care intelege ca mobilitatea este un beneficiu atat pentru angajat, cat si pentru companie.

 

  1. Bonusuri de performanta

 

"Stiu ce am de facut, stiu cum sa fac, am rezultate, vreau sa ma simt apreciat", gandeste un angajat. Bonusurile de performanta sunt beneficiile pe care, un angajat cu o astfel de mentalitate, le asteapta de a angajatorul lui.