5 beneficii clare ale unui job in vanzari

Un job in vanzari se afla pe lista scurta in optiunile celor care cauta locuri de munca in Romania sau locuri de munca in strainatate. Specialistii spun ca, indiferent de situatia economica, numarul joburilor in vanzari au crescut.


Va intrebati “Oare, de ce?” sau “Oare, ce calitati trebuie sa am ca sa ajung intr-un astfel de post?”. “Oamenii buni in vanzari s-au cautat din totdeauna, pe de o parte. Pe de alta, pentru persoanele fara experienta, acest domeniu este un punct de lansare in cariera”, explica Madalina Serban/GCDF Trainer&Career Consultant.

In plus, “indrazneala, orientarea catre rezultat si dorinta de a avea libertate de miscare si actiune sunt elemente ce te pot propulsa in domeniul vanzarilor. Și daca, pe langa acestea, mai adaugi si putina disciplina (organizare) si capacitatea de a scoate in evidenta beneficiile produsului/serviciului pe care il vinzi, atunci succesul iti este garantat”, explica, in continuare, consultantul in cariera.

Asa cum spuneam si la inceput, oferta de locuri de munca Ilfov 2017, de exemplu, demonstreaza clar ca exista piata, de aceea va invit, in continuare, sa vedem impreuna care sunt cele 5 beneficii clare pe care le au joburile in vanzari.

  1. Castiguri financiare peste medie

Indiferent de discursul pe care-l avem, atunci cand ne cautam un job, ne intereseaza aspectul financiar, fara doar si poate. Concluzia este clara, vanzarile aduc castiguri bune pentru ca vorbim despre sistemul de comisionare pe care angajatii il prefera. Aici exista insa conditia clara, castigi cat muncesti.

  1. Program flexibil

Viteza si mobilitatea sunt doua dintre principiile care ne ghideaza viata de zi cu zi. Iata ca acestea sunt si principiile care se regasesc in fisa postului unui agent de vanzari. In concluzie, programul flexibil vine ca o consecinta. Asadar, daca mergeti la un targ care promoveaza locuri de munca in Romania sa stiti ca programul flexibil este un plus in joburile din vanzari.

  1. Perfectionare

Din experienta, am inteles un lucru. Un job in vanzari, fie ca vorbim despre unul in strainatate sau unul in Romania, vine cu un bagaj de cursuri de perfectionare in spate. “Oamenii de vanzari sunt mereu in fruntea listei cand vine vorba de traininguri, programe de dezvoltare, team-buildinguri sau alte evenimente mai putin formale. Ei sunt cei care aduc resursele financiare in cadrul companiilor si sunt primii ce beneficiaza de rezultatele muncii lor”, explica specialistul in Resurse Umane, Madalina Serban.

  1. Networking

Ce-am fi daca nu am avea relatii? Daca nu l-am cunoaste pe X sau daca nu am avea un contact de la Y. Specialistii spun ca am cantari foarte putin ca si profesionisti, iar noi spunem acelasi lucru. Un job in domeniul vanzarilor asigura o retea de cunostinte din domenii diverse, iar acest lucru nu poate decat sa dea foarte bine la CV.

  1. Imagine

90% din ce suntem este imagine, iar atunci cand vorbim despre prima impresie stim deja ca ea primeaza. “Daca ai reusit sa demonstrezi ca ai “stofa de vanzator” atunci si angajatorul va avea grija sa conduci o masina potrivita, sa ai un laptop si un telefon performant, sa fii imaginea produsului/serviciului sau”, conchide specialistul.

 

Iata, asadar, ca indiferent de locatie, fie ca vorbim despre locuri de munca in Romania, locuri de munca in strainatate, program work&travel sau locuri de munca in Bucuresti, un job in vanzari iti aduce beneficii clare, masurabile din prima zi de munca efectiv.