Impozitul pe venit este o notiune intens dezbatuta atat de angajatii care sunt incadrati in munca in Romania, cat si de cei care lucreaza cu acte in regula intr-o tara din afara granitelor.
Nu de putine ori asistam la discutii pe marginea acestui impozit pe venit, iar specialistii pe care-i intalnim la evenimentele care promoveaza locuri de munca in Romania sau in strainatate seconfrunta cu intrebarea: “Care este situatia cu acest impozit pe venit in cazul persoanelor au locuri de munca in strainatate?”.
Raspunsul lor, in prima faza, este simplu: “Nu exista norme valabile la nivel european care sa clarifice exact care este situatia acestui tip de impozit”, explica specialistii europa.eu. Cu toate acestea,situatia fiecaruia depinde de tara in care angajatul are domiciliul fiscal. Domiciliul fiscal este inregistrat in tara in care angajatul petrece mai mult de 6 luni pe an, iar acolo se impoziteaza toate tipurile de venit, fie ca vorbim despre cele provenite din salarii, pensii, prestatii de orice fel sau veniturile generate de vanzarea de proprietati oriunde in lume.
Important de retinut este ca evitarea dublei impozitari este un fapt care poate fi obtinut, angajatul fiind sfatuit in acest caz sa ia legatura cu oficialitatile
Asadar, iata ca situatia impozitului pe venit in cazul persoanelor care au locuri de munca in strainatate este mai mult decat explicata si reglementata, iar angajatului nu-i ramane decat sa se asigure ca toate taxele ii sunt deduse conform legii.
Publicat: 11 August 2017