Totul despre interviu

Cunoaștem faptul că găsirea și aplicarea pentru un job poate părea simplă prin prisma nenumăratelor site-uri de joburi sau platforme de recrutare, dar când vine momentul să participați la primul interviu, gândul vă poate speria sau cel puțin intimida.

Am creat următorul ghid tocmai pentru a vă oferi o viziune generală asupra pașilor recomandati de urmat la primul interviu.

Nu mințiți în CV

Crearea unui CV este primul pas care trebuie făcut în momentul căutării unui job. Neadevărurie scrise în CV vă pot pune într-o lumină proastă la primul interviu. Pentru că o astfel de situație este neplăcută de ambele părți, angajatorii își vor forma rapid dubii cu privire la lucrurile viitoare pe care le spuneți, chiar dacă acestea sunt adevărate.

Ce puteți face este să începeți discuția prin a arăta că știți și cunoașteți lucrurile la nivel de bază, ca mai apoi să evidențiați cum ați îmbinat în trecut abilitățile pe care le aveți cu misiunile educaționale. Întotdeauna arătați-i intervievatorului deschiderea către a învăța.

Îndreptați-vă spre ceea ce vă interesează

Nu este ușor să afișați sau să descrieți ceva, în cadrul unui interviu, care nu se încadrează zonei care vă este cunoscută. Este recomandat să aplicați pentru joburi care se regăsesc în aria de interes sau au legătură cu lucruri care vă pasionează. Înclinația către un anumit domeniu poate face posibilă o atmosferă degajată în care să puneți în evidență calitățile și abilitățile. Curajul de a vorbi într-un interviu va fi generat, de asemenea, de siguranța noțiunilor pe care le aveți.

Citiți despre companie / Scopul jobului

Unul dintre lucrurile cruciale pe care trebuie să le faceți este să adunați informații despre companie și profilul acesteia. Acordați timp să înțelegeți exact cu ce se ocupă, care sunt țelurile și valorile acesteia și după ce principii se ghidează pentru a putea răspunde cu succes întrebărilor de genul: ''de ce ar trebui să te angajăm?''.

Pregătirea înseamnă să promovați în fața angajatorului aptitudinile pe care le aveți și care pot ajuta la îndeplinirea țelurilor companiei. Chiar și atunci când aptitudinile pe care le aveți nu coincid în totalitate cu cerințele lor, trebuie să demonstrați că înțelegeți profilul companiei și obiectivele pe care le au. Ultimul lucru pe care să îl faceți este să întrebați: ''cu ce vă ocupați?''.

O carte judecată după copertă

Pentru că la orice interviu este mai bine să fii îmbrăcat elegant, într-o manieră office, decât casual, recomandat este ca vestimentația să fie un răspuns la profilul companiei. Cele mai mari companii tind să meargă pe un look profesionist, de vreme ce, într-o companie mai mică, se poate merge și fără cravată la un prim interviu.

În general, se pune foarte mare accent pe felul în care vă prezentați la primul interviu, de aceea, acordați atenție vestimentației pentru a face o impresie cât mai bună.

Fiți pregătit pentru orice

Interviul este singurul pas care trebuie făcut pentru viitorul loc de muncă pe care puteți să îl obțineți. De aceea, pregătirea psihică este importantă. Cel mai util sfat pe care vi-l puteți oferi înainte de primul interviul este că angajatorii sunt deja interesați, prin prisma CV-ului pe care îl aveți. De asemenea, fiți acolo mai devreme și folosiți termeni de specialitate pe tot parcursul interviului, atunci când explicați.

Puneți întrebări inteligente

Să puneți întrebări este recomandat, iar intervievatorii așteaptă o mulțime de întrebări pentru a putea observa cât sunteți de interesat de companie. Nu se recomandă ca în primele minute ale interviului să adresați întrebări despre beneficiile materiale, ci mai degrabă să vă folosiți de întrebări inteligente care îi vor face pe intervievatori să își amintească de dvs.

Demonstrați că vreți să învățați mai mult

Chiar dacă sunteți pus de față cu ceva care nu se încadrează total în domeniul dvs. de cunoaștere, vă puteți exprima dorința de a învăta și aprofunda. Acest lucru îi va demonstra angajatorului că sunteți pregătit pentru orice provocare și că vă doriti să învățați mai mult decât ceilalți pentru a îndeplini obiectivele.

Companiile mari sunt cunoscute pentru trainingurile specializate la care sunt angajații trimiși pentru a îmbunătăți unele dintre abilitățile acestora. Companiile mici, pe de altă parte, sunt capabile să ofere lecții față-în-față prin împărtășirea experienței, menite să ajute la dezvoltarea angajatului în întregime. În ambele situații se cere o minte deschisă pentru a învăța lucruri noi.

E posibil să fie mai mult de un interviu

În majoritatea companiilor mari, jobul pe care îl vizați nu vă este oferit după primul interviu, ci după o serie de interviuri, insemnând că angajatorii companiei sunt interesați să afle din ce în ce mai multe lucruri despre dvs. pentru a vă angaja.

Scrisoarea de mulțumire sub forma unui e-mail

Scrisoarea de mulțumire poate spune extrem de multe despre un candidat. După interviu, folosiți-vă de cartea de vizită pe care o primiți și redactați un e-mail de mulțumire. Spuneți-le cine sunteți, mulțumiți-le pentru oportunitate și lasați de înțeles că le doriți să găsească persoana potrivită pentru acel post. Scrisoarea de mulțumire poate face diferența în momentul în care angajatorii trebuie să decidă între dvs. și alți candidați.

În concluzie, la finalul zilei, puteți fi sau nu angajat, dar experiența unui interviu are beneficii pozitive în majoritatea cazurilor. Vă îndemnăm să tratați interviul cu seriozitate, de aceea trebuie să fiți pregătit pentru orice situație s-ar ivi. Dacă reușiți să vă faceți observat printre ceilalți candidați prin seriozitate și diplomație, veți fi respectat și admirat încă de la început. Mult noroc!