Creare CV

CREEAZĂ CV-UL TĂU INTELIGENT

Un angajator alocă, în medie, 10 secunde pentru a parcurge profilul profesional al unui candidat. De aceea, vă recomandăm să vă redactați inteligent CV-ul.

CV clar și la obiect.

Păstrați o dimensiune redusă, adică limitați-vă la 1-2 pagini. Fiți concis din primele rânduri și promovați ce aveți mai bun.

Verificați modul în care îl redactați.

Asigurați-vă că este fără greșeli. Una dintre modalitățile de selecție pe care angajatorii o folosesc este aceea de a scana greșelile și a le folosi în defavoarea candidaților.

Includeți fapte convingătoare.

Susțineți-vă realizările cu cifre. Când vorbiți despre experiență, folosiți cifre pentru a fi mai explicit cu privire la contribuția pe care ați avut-o la nivelul organizației.

Nu foloșiți CV-ul cronologic.

Uneori, cel mai recent job nu este și cel reprezentativ. Începeți CV-ul cu locul de muncă cel mai interesant pentru recrutor, în funcție de profilul jobului pentru care aplicați.

Trebuie să îl țineți mereu actualizat.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, cea mai bună metodă de a marca fiecare eveniment nou în cariera este să vă actualizați CV-ul regulat.

Elaborați o declarație personală.

Dacă doriți să obțineți jobul ,,acela'', asigurați-vă că legați istoria profesională de jobul companiei pentru care aplicați.

Listați aspecte legate de educație, cum ar fi: realizări educaționale, premii.

Se recomandă ca secțiunea să fie inclusă mediat după educație în așa fel încât să fie subliniate realizările avute. Notați în secțiune specială toate bursele pe care le-ați avut, stagiile din străinătate, premii la diverse concursuri precum și alte distincții pe care le-ați primit.

Importanța cuvintelor-cheie.

Cuvintele cheie sunt utilizate de angajatori pentru a căuta CV-uri stocate online în baze de date computerizate. Folosirea mai multor cuvinte cheie face ca CV-ul să urce cât mai mult în topul căutărilor și să aibă o expunere mai mare.

Gândiți-vă la importanța fotografiei din CV-ul.

Atașați acestuia o poză adecvată, care să vă recomande pentru jobul pe care vi-l doriți.

Evitați să folosiți o adresă de e-mail care nu este formată din nume și prenume.

De cele mai multe ori, o adresă care descrie altceva, mai puțin numele complet al candidatului, nu face o impresie deloc bună. Creați o adresa care să conțină numele dvs. complet (ex. nume.prenume@email.com).

Nu folosiți neadevăruri în CV.

De cele mai multe ori, veridicitatea informațiilor care se regăsesc în CV-ul sunt verificate în cadrul interviului.


Trebuie să vă asigurați că după completarea CV-ului cu date personale/informații de contact, experiență, educație, și abilități, acesta este lizibil, ușor de urmărit și are un aspect aerisit.